Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τα ασφάλιστρα, θέμα διαλόγου ασφαλιστών και αντασφαλιστών

Ο τρόπος με τον οποίον θα διαχειριστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες την είσπραξη των ασφαλίστρων για τους επιχειρηματικούς πελάτες τους, αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με υψηλόβαθμα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).


Στο πλαίσιο προσαρμογής της διαμεσολάβησης στο νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς, όπως αυτό προκύπτει από τις Πράξεις 30 και 31 του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκίνησε η συγκεκριμένη προσπάθεια για την καταγραφή όλων των αλλαγών που επιφέρουν στην ασφαλιστική αγορά οι δύο πράξεις της Εποπτικής Αρχής και για τη γρήγορη μετάβαση των μεσιτών ασφαλίσεων στο νέο περιβάλλον εποπτείας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Γιώργος Καραβίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο Σύνδεσμος καθίσταται αρωγός κάθε προσπάθειας εναρμόνισης της ασφαλιστικής αγοράς στα οριζόμενα από τις Πράξεις 30 και 31 της Εποπτικής Αρχής. Για το ΣΕΜΑ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος με τις δύο Πράξεις της θα πρέπει να έχουν οριζόντια εφαρμογή, ώστε να ισχύσουν για όλους τους διαμεσολαβούντες, μηδενός εξαιρουμένου. Η ασφαλιστική αγορά επιβάλλεται να αφήσει πίσω της κάθε αθέμιτη πρακτική και να κοιτάξει μπροστά, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη προσαρμογής της στα όσα επιτάσσει το Solvency II».
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...