Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Χατζηδάκης: «Αναγκαία για την ανάπτυξη η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας»

Στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, τονίζοντας ότι όλα αυτά «δεν αποτελούν μονάχα αυτονόητες υποχρεώσεις της Πολιτείας έναντι της επιχειρηματικότητας, αλλά διασφαλίζουν κυρίως τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη».
Μιλώντας στην ημερίδα εργασίας για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συμφωνία για μείωση του κόστους προμήθειας του φυσικού αερίου κατά περίπου 15%, που αποτελεί, όπως είπε, επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικώς του πρωθυπουργού, με άμεση αντανάκλαση τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις, καθώς και στη σειρά μέτρων για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου που έχουν παρουσιαστεί, όπως και στην αναμενόμενη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, στις οποίες περιλαμβάνονται ο νέος Επενδυτικός νόμος, οι δράσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στις εξαγωγές, ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν την αγορά (καύσιμα, καταστήματα, δίδακτρα, φορτηγά κλπ), το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ο νόμος-πλαίσιο για την απλοποίηση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, το νομοσχέδιο για τα logistics και η άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός εστίασε και στη συγκρότηση Διϋπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική, με τη συμμετοχή και του κλάδου της βιομηχανίας, στην οποία εξετάζονται οριζόντια όλα τα καυτά ζητήματα, όπως η μείωση του ενεργειακού κόστους, η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, η βελτίωση της χρηματοδότησης και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Τόνισε, τέλος, ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιομηχανική πολιτική και για το λόγο αυτό «επιδιώκουμε κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας, να ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο σημαντικές αποφάσεις που θα λύσουν στη συνέχεια τα χέρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Συμβουλίου, σε σχέση με τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Υπενθυμίζεται ότι η Βιομηχανική Πολιτική θα βρίσκεται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής του Μαρτίου, ενώ το Μάιο πραγματοποιείται στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας πάλι με θέμα τη Βιομηχανική Πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...