Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Προβόπουλος από Λονδίνο: Το Grecovery είναι καθ' οδόν

O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Προβόπουλος, έδωσε σήμερα διάλεξη στο Φόρουμ Νομισματικών και... Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος ομιλιών "Golden Series". Τη διάλεξη παρακολούθησαν 140 ανώτερα στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κυβερνητικών φορέων.
Ο Διοικητής της ΤτΕ ανέλυσε τις δράσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα. Αναφέρθηκε στη στρατηγική για ένα νέο τραπεζικό υπόδειγμα “που αποβλέπει στο να μπορέσουν να αποπληρώσουν οι τράπεζες τα κεφάλαια που έλαβαν από το κράτος και να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Οι τράπεζες καθίστανται πλέον πιο αποτελεσματικές, εστιάζουν στις κύριες δραστηριότητες τους και αναδιοργανώνουν τα δίκτυά τους και τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό”.

Επίσης, ο Διοικητής αναφέρθηκε στον σχεδιαζόμενο κώδικα συμπεριφοράς των τραπεζών με τους δανειολήπτες που θα ισχύσει από το 2015, με στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής αποπληρωμής των καθυστερούμενων δανείων και τη χαλάρωση των πιέσεων στους δανειολήπτες που επί του παρόντος αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Παράλληλα, ο Διοικητής μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων απαραίτητων για το μετασχηματισμό της σε μια εξωστρεφή οικονομία.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στους κινδύνους και τις προκλήσεις που υφίστανται στο σενάριο της ανάπτυξης. Όπως επισήμανε όμως, “Οι θυσίες πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ' οδόν”.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...