Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα από Σαουδάραβες


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της Ελλάδας, δείχνει η Σαουδική Αραβία.Αυτό προέκυψε από την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο υπουργός περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με την Ομάδα Φιλίας Σαουδικής Αραβίας - Ελλάδας και τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Αθήνα Rayed Khalid A Krimly.


Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στα θέματα ενέργειας, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές αργού πετρελαίου για τα ελληνικά διυλιστήρια, γεγονός που τελευταία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αφού το 2012, οι ελληνικές εισαγωγές πετροχημικών από τη Σαουδική Αραβία ήταν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ή το διπλάσιο από εκείνες του 2011, ενώ ο ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι θερμές σχέσεις των δύο χωρών, όπως και οι οικονομικοί δεσμοί, που μπορούν να διευρυνθούν περαιτέρω μέσα από νέες συνέργειες που θα έχουν πολλαπλές ωφέλειες και για τις δύο πλευρές.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, τέτοιες συναντήσεις ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών. Ο Σαουδάραβας πρεσβευτής και η αντιπροσωπεία της χώρας του έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της χώρας μας. Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε τις ελληνικές θέσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, συνδέοντας της προσπάθειες της Ελλάδας με τις προτεραιότητες που θέτει και κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...