Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το «βλέμμα» στις τράπεζες

Σε χαμηλά τεσσάρων ετών «έπεσαν» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, όπως μεταδίδει το Bloomberg, εν μέσω επενδυτικών προσδοκιών για επίτευξη συμφωνίας με την  Τρόικα αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες.

Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα επικρατήσει τελικώς η θέση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σύμφωνα με την οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέρχονται στο διαχειρίσιμο επίπεδο των 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Θετικά επέδρασε ακόμη (κυρίως όμως στο Χ.Α.) η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, σημαντική υποχώρηση καταγράφει η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Πτωτικά κινείται, αλλά με λιγότερο θεαματικό ρυθμό, και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία κυμαινόταν στο 7,09%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιοριστεί στο 5,45%.

kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...