Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Φρένο στις επιστροφές φόρου λόγω... επανελέγχου

Συνολικά 280.000 δηλώσεις θα περάσουν εφέτος από διπλό έλεγχο


Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του επανελέγχου των φορολογικών δηλώσεων που δικαιούνται επιστροφή. Απ' αυτόν προκύπτει - στις περισσότερες περιπτώσεις - όχι επιστροφή, αλλά καταβολή φόρου.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι ο πρόσθετος φόρος που κλήθηκαν να καταβάλλουν φορολογούμενοι οι δηλώσεις των οποίων κρίθηκαν ότι πρέπει να ελεγχθούν από τις Εφορίες πριν από την εκκαθάριση του φόρου φθάνει κατά μ.ο. τα 166 ευρώ.

Συνολικά 280.000 δηλώσεις θα περάσουν εφέτος από διπλό έλεγχο. Ήδη 180.000 φορολογούμενοι έχουν προσκομίσει στις εφορίες προς επαλήθευση τα δικαιολογητικά που συνυπέβαλαν με το Ε1, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν ακόμη 100.000 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" απ' τους 180.000 φορολογουμένους που έχουν προσέλθει στις εφορίες περισσότεροι από 16.000 έχουν αναγκαστεί να τροποποιήσουν τις αρχικές δηλώσεις τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν συμβάδιζαν με τα πραγματικά εισοδήματα, τις παρακρατήσεις, αλλά και τις δαπάνες τους.

Αν και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν λανθασμένα στοιχεία λόγω της απειρίας των φορολογουμένων που υπέβαλαν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά το Ε1, ωστόσο οι περισσότερες υποθέσεις αφορούσαν φορολογουμένους που φούσκωναν είτε τις επαγγελματικές τους δαπάνες είτε τις αφορολόγητες δαπάνες για να έχουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου. Καθώς οι φορολογούμενοι αυτοί δεν μπορούσαν να τεκμηριώσουν τις φουσκωμένες δαπάνες προχώρησαν σε τροποποιητικές δηλώσεις και αναγκάστηκαν τελικά να καταβάλουν το φόρο που τους αναλογούσε.

 newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...