Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΣΕΕ Δεν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ

Να μη συμμετάσχει στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και στις λοιπές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Αναφορικά με την πλήρη απελευθέρωση τής επαγγελματικής στέγης, η ΕΣΕΕ θα ζητήσει από την κυβέρνηση “ρητή επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές, καθώς η επιχειρηματική στέγη είναι η πρώτη κατοικία του επιχειρηματία”. Παράλληλα, σε συζήτηση στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) και των δύο εμπορικών ομοσπονδιών της Μακεδονίας, θα τεθεί και το θέμα της λήξης της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Τις ημέρες της Έκθεσης, η ΕΣΕΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, για την από κοινού κατάρτιση του τοπικού αναπτυξιακού χάρτη λειτουργίας της αγοράς, ώστε η ΔΕΘ να διατηρήσει τον οικονομικό της χαρακτήρα.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ θα προβάλει θέματα που αφορούν το εμπόριο -και, συγκεκριμένα, τον ορισμό και τη νομοθετική στήριξη τής “εντός κρίσης” μικρομεσαίας επιχείρησης, τις οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και την ιατροφαρμακευτική οικογενειακή περίθαλψη, την πρόσβαση των μικρομεσαίων της αγοράς στη ρευστότητα και τις απαιτούμενες αλλαγές στο σύστημα του “Τειρεσία”, αλλά και θέματα λειτουργίας των τοπικών αγορών και ελέγχου του παρεμπορίου, συνυπολογίζοντας τις απώλειες από τις διασυνοριακές μετακινήσεις και το “γειτονικό” εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...