Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θεσσαλονίκη: Ανοικτά τα καταστήματα και τις Κυριακές από φθινόπωρο

Η απόφαση αφορά τα μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της πόλης – Αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ


Τη λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και τις Κυριακές προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιζικώστας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις που θα υπάρξουν με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις, ενώ το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό (city brake).

Υπενθυμίζεται, πως η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας που αντιδρά στον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, έχει ήδη εξαγγείλει πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, το ολιγοπώλιο και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...