Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γ. Μανιάτης: Η Ελλάδα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα

«Προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα στην υλοποίηση όλων των στόχων της εθνικής ενεργειακής πολιτικής μας», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος

Η Ελλάδα είναι πια σημαντικός και σταθερός παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή και για την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε σήμερα προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην ενεργειακή πολιτική της χώρας.

«Προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα στην υλοποίηση όλων των στόχων της εθνικής ενεργειακής πολιτικής μας και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι οι έρευνες υδρογονανθράκων - ένα θέμα για το οποίο έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία - προχωρούν ακόμη πιο γρήγορα απ' ότι είχαμε σχεδιάσει», είπε στον κ. Παπούλια, ο υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι θετικές οι εξελίξεις και στα άλλα δύο μεγάλα θέματα: τη διασύνδεση της χώρας με διεθνείς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου και τη διασύνδεση με διεθνή καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. «Η Ελλάδα πραγματικά πια, έχει μια απολύτως αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση, πολύ μεγαλύτερης σημασίας σήμερα απ' ότι είχε πριν μερικά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδος μας, ιδιαίτερα σ' αυτή την ταραγμένη περίοδο», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Ο Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος για «ό,τι έχετε κάνει όχι μόνο τώρα, αλλά και κατά το παρελθόν», όπως του είπε. «Εχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχω παρακολουθήσει με πόση επιτυχία και πόση εμμονή παρακολουθείτε τα ζητήματα για τα οποία με ενημερώνετε τώρα, που είναι πάρα πολύ σημαντικά», πρόσθεσε, ο δε κ. Μανιάτης τον ευχαρίστησε εκ νέου για την προσωπική στήριξη και βοήθεια που ο Πρόεδρος τού έχει δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...