Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«Καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης
«Το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα έχει ήδη αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντάς την σε αναπτυξιακή τροχιά», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Εμίρης.

«Ηδη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς και της Εγνατίας Οδού ενώ αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου). Συνολικά ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων 8 έχουν ολοκληρωθεί και για 15 να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες», τόνισε ο κ. Εμίρης.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι περισσότερα από 3.152 ακίνητα έχουν προεπιλεγεί και πάνω από 90 νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προωθηθεί τα τελευταία 2 χρόνια για να αρθούν αντίστοιχα εμπόδια.

Στον τομέα των ακινήτων το Ταμείο προωθεί μια πρωτοποριακή διαδικασία, το e-auction, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ενιαία προσέγγιση προς όλα τα έργα καθώς το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και δυσκολίες που απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πριν την έναρξη των διαγωνισμών», ανέφερε ο κ. Εμίρης.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ορισμένα έργα είναι αναμενόμενο να εξελίσσονται ταχύτερα από άλλα. Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και από τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτήν και το ευρύτερο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο. Συντελείται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί παρά τις όποιες εφήμερες δυσκολίες παρουσιάζονται», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...