Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα στην αργία της Κυριακής ζητά ο Σγουρός

Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μελέτη και όχι βεβιασμένες αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην αγορά


Την ανάγκη να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της αργίας και ξεκούρασης, που μέχρι τώρα εγγυόταν η αργία της Κυριακής τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιάννης Σγουρός, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μελέτη και όχι βεβιασμένες αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην αγορά. Ο προσδιορισμός των ζωνών εφαρμογής των νέων μέτρων δεν μπορεί να γίνει αυθαίρετα. Χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες σκοπιμότητας, διότι η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη αιτιολογία. Πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, που ήδη πλήττονται από την οικονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Σγουρός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών δεσμεύτηκε, τέλος, ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με τους τοπικούς φορείς του εμπορίου, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...