Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πήρες παράνομη επιδότηση; Ώρα να την δώσεις πίσω με τόκο !!!

«Φύλλο και φτερό» κάνει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τις εταιρείες για τις όποιες υπάρχουν υποψίες πως πίσω από τις επιδοτήσεις που έλαβαν από ευρωπαϊκά προγράμματα, κρύβονται υποθέσεις απάτης!!! Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τα πάντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)!!!


Το γεγονός γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη βουλή μετά από μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, σχετικής με την έρευνα που διενεργείται για παράνομες επιδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επικαλούνταν έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα σε πλασματικές εταιρείες, την τελευταία δεκαετία, η οποία και αποτέλεσε το έναυσμα για τη σύσταση δικογραφίας των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Σύμφωνα με τον κ.Στουρνάρα, σε περιπτώσεις που εντοπιστούν απάτες και παρατυπίες, το ΣΔΟΕ θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες «προκειμένου οι αρμόδιοι Φορείς να προβούν στην ανάκτηση αχρεωστήτως και παρανόμως καταβληθέντων ποσών και στην κοινοποίηση των παρατυπιών».

Ο κ.Στουρνάρας διευκρίνισε  πως η ΕΕ ζήτησε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές την ανάληψη κοινής δράσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 δεν έχουν επιβαρυνθεί με περιπτώσεις δωροδοκίας, εκβίασης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής απάτης ή διαφθοράς» .Ο υπουργός τόνισε στους βουλευτές ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει αποσταλεί στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο απολογισμός του Κοινού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την υλοποίηση των κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...