Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα

Εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετικά με την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα


Σε συνέχεια της κοινής σύσκεψης των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Ι. Μανιάτη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη προκειμένου να μελετηθούν οι δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Στη συνάντηση τονίστηκε από όλες τις πλευρές η αναγκαιότητα και η οικονομική ωφελιμότητα των έργων διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα την Κρήτη. Ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε η διερεύνηση της υλοποίησης του έργου υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Για το σκοπό αυτό η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, εντός του Σεπτεμβρίου, θα αποτυπώσουν τις νομικές πτυχές της υλοποίησης του έργου και παράλληλα θα ξεκινήσει τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Το έργο υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, σημείωσε ότι «τα ΣΔΙΤ επιταχύνουν τις διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών και προσελκύουν ιδιωτικά κεφαλαία τα οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Μαθιουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθ. Χριστόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Γιαρέντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...