Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ακόμη και τις αποδείξεις «ξεσκονίζουν» οι εφοριακοί στους επανελέγχους!

Σε εξονυχιστικό έλεγχο, ακόμη και στις αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που μάζεψαν το 2012 για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο όριο, υποβάλλονται χιλιάδες φορολογούμενοι στις εφορίες.

Σύμφωνα με εντολή του υπ. Οικονομικών, ορισμένοι από τους φορολογουμένους που έχουν κληθεί εντός προθεσμίας 15 ημερών να προσκομίσουν στις ΔΟΥ για έλεγχο τα δικαιολογητικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που υπέβαλαν ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν στους ελεγκτές και το "χαρτοβασίλειο" των αποδείξεων που συγκέντρωσαν για καταναλωτικές δαπάνες του έτους 2012, προκειμένου να εξακριβώνεται εάν το ποσό που δήλωσαν στον κωδικό 049 της φορολογικής δήλωσης είναι πραγματικό, δηλαδή εάν η αξία των αποδείξεων που έχουν προσκομιστεί είναι αυτή που αναγράφεται στο συγκεκριμένο κωδικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δύο εγκυκλίους που απέστειλε στις εφορίες ο γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης την 1η και την 7η Αυγούστου, οι αποδείξεις δαπανών θα πρέπει να ελέγχονται δειγματοληπτικά και ανάλογα με τη συνολική εικόνα του φορολογουμένου και ότι σε κάθε δήλωση φορολογουμένου.

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη με ημερομηνία 8 Αυγούστου ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική προθεσμία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών των φορολογικών δηλώσεων στον επανέλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν είτε να προσκομίσουν οι ίδιοι είτε να στείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στην Εφορία.


Πηγή: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...