Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Βουτιά 4% με τον Γενικό Δείκτη στις 880 μονάδες - Στο "κόκκινο" όλα τα Blue Chips


Διανύοντας τη τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου που θα φέρει και τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το πρώτο εξάμηνο, η ελληνική αγορά βυθίζεται εκ νέου κάτω από τις 900 μονάδες, επηρεασμένη και από τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στα σενάρια περί " κουρέματος" και τρίτου δανείου προς την Ελλάδα.

Ετσι από νωρίς το πρωί η δυναμική διόρθωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντάθηκε με τις εντολές ρευστοποιήσεων να πολλαπλασιάζονται οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη μέχρι και κάτω απ' τις 880 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και μία εβδομάδα καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με την τουρκική λίρα να διολισθαίνει σε νέα ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές φοβούνται παρέμβαση των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών στον εμφύλιο της Συρίας.

Οι απώλειες του Γενικού Δείκτη διαμορφώθηκαν τελικά στο 4,08% και τις 881 μονάδες, με το τζίρο των συναλλαγών - αυξημένο σε σχέση με χθες - κοντά στα 50 εκατ. ευρώ. Ανάλογες και οι απώλειες για τον FTSE ASE, που υποχώρησε στις 301 μονάδες.

Μάλιστα όλες οι μετοχές του δείκτη είναι στο "κόκκινο" καταγράφοντας σημαντικές απώλειες.

Κρίσιμα τεχνικά σημεία για τον Γενικό Δείκτη, οι 870 μονάδες που είναι κοντά στον κινητό μέσο όρο και οι 850 μονάδες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...