Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοχοϊδης:Συστράτευση για να γίνει ''άμεσα η ανάπτυξη πράξη''

Mήνυμα συστράτευσης, προκειμένου να γίνει ''άμεσα η ανάπτυξη πράξη'', έστειλε στην επιχειρηματική κοινότητα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα Ιωάννινα. 
 
Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μέγεθος των προβλημάτων και το εύρος των απαιτούμενων αλλαγών είναι τέτοιο που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Η Πολιτεία όση βούληση κι αν έχει, όση προσπάθεια κι αν καταβάλει, είναι αδύνατο να φέρει μόνη της εις πέρας αυτό το στόχο. Δεν μπορούμε να αναζωογονήσουμε την αγορά μόνο με κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους. Η έξοδος από την κρίση και η δημιουργία μιας νέας, δυναμικής οικονομίας απαιτεί τη συνεργασία ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε την εμπειρία, τις γνώσεις, τη συνεργασία των ίδιων των κοινωνικών φορέων και ειδικά των φορέων της επιχειρηματικότητας, όπως είναι κατεξοχήν τα επιμελητήρια». 
 
Στη συνέχεια ανέφερε τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πολιτική του και είναι: Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος Η προώθηση της νέας & νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας Η μείωση του συνολικού επιπέδου των τιμών μέσα από την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων Η αναθέρμανση της οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων και την ενίσχυση της ρευστότητας 
 
 Ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο αυτό ήδη υλοποιείται και υπενθύμισε ότι σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το ΕΤΕΑΝ. Παράλληλα προωθούνται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το ''Εξοικονομώ κατ οίκον'' το Ταμείο Αλιείας για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για τη σύστασή του, το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του οποίου η σύσταση θα υπογραφεί εντός των ημερών, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Jeremie και Jessica τα οποία ενισχύονται ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και τις αστικές αναπλάσεις, ενώ προωθείται σύντομα η δημιουργία και νέων ταμείων όπως το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας που ήδη σχεδιάζεται. 
 
Παράλληλα με ταχείς διαδικασίες προωθείται ο νέος επενδυτικός νόμος και η υιοθέτηση και υλοποίηση σχεδίου δράσης για μια «φιλική Ελλάδα για τις επιχειρήσεις». Θα παρουσιασθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των 30 σημαντικότερων περιορισμών που παραμένουν για την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επένδυση και την καινοτομία. Στην αρχή του επόμενου μήνα θα ανακοινωθεί η στρατηγική για την ενίσχυση της εξωστρέφειας ενώ σχεδιάζεται η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ εντός του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...