Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Η Siemens πιέζει για συγκάλυψη της υπόθεσης»

Siemens logoImage via WikipediaΈως τις 15 Δεκεμβρίου, ζητά να παραταθούν εκ νέου οι εργασίες της, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί το ότι λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ μετέβη στην εισαγγελία Μονάχου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να ανασκευάσειόσα κατέθεσε για τις μυστικές πληρωμές στην Ελλάδα.

Κατόπιν αυτών ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης εκτιμά ότι η Siemens ακόμη πιέζει τα στελέχη της να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Επίσης με νέα επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Εξεταστική ζητεί την επιβολή προστίμων στη Siemens για παραβίαση του ελευθέρου ανταγωνισμού τα τελευταία 18 χρόνια

Παράλληλα αποφασίσθηκε να καταγγελθεί η Siemens σε διεθνείς Oργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις για τη διαφάνεια.

Τέλος, εστάλη επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητείται η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης κατά των δικαστικών που χειρίσθηκαν την υπόθεση επειδή δεν ερεύνησαν το ρόλο των στελεχών της μητρικής Siemens στην υπόθεση των μαύρων πληρωμών που έγιναν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ερωτηθείς στο ΣΚΑΪ για το τι βγήκε από το ταξίδι στο Μόναχο με την ιδιότητα και του μέλους της εξεταστικής επιτροπής απάντησε ότι «διαπιστώσαμε πλέον ότι από γερμανικής πλευράς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα στοιχεία της Siemens. Θέλει να θάψει τον παλιό της εαυτό και να βγάλει έναν καινούριο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...