Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Aegean: Περιορισμός ζημιών στο εννεάμηνο

Aegean Airlines (SX-BGV), Boeing 737-400 Spott...Image via WikipediaΣε ζημιά 1,9 εκ. προ φόρων, διαμορφώθηκε το καθαρό αποτέλεσμα της Aegean Airlines  στο εννεάμηνο του 2010, ενώ μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 8,4 εκ. λόγω της επιβάρυνσης από φόρους ύψους 6,6 εκ. που σχετίζονται κυρίως με την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στη χρήση του 2009.
οι πωλήσεις ανήλθαν σε 466,2 εκ., παρουσιάζοντας μείωση 3%.
Η επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 3% με την εταιρεία να μεταφέρει συνολικά 4,9 εκατομμύρια επιβάτες. Η ανάπτυξη των τελευταίων ετών στο δίκτυο εξωτερικού ωριμάζει με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 2,4 εκατομμύρια επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2009. Αντίθετα, στο εσωτερικό, η μείωση της αγοραστικής δύναμης του έλληνα καταναλωτή έγινε έντονα αισθητή με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κίνησης κατά 15% στους 2,5 εκατομμύρια επιβάτες.
Το τρίτο και εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο του έτους, συνέβαλε στο σημαντικό περιορισμό των ζημιών που δημιουργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο. Η βελτίωση του αποτελέσματος ήλθε κυρίως από την ανάκαμψη της ζήτησης στις γραμμές εξωτερικού, που παράλληλα με την είσοδο στην Star Alliance, βοήθησε να καλυφθούν οι επιπτώσεις από την σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων.
Στο εσωτερικό δίκτυο αντίθετα υπήρχε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης και των ναύλων, ακόμα και στην παραδοσιακά ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...