Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η επανεκκίνηση της οικονομίας»

Συνέντευξη τύπου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ΚομοτηνήImage by PIAZZA del POPOLO via Flickr

Την επανεκκίνηση της οικονομίας έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης για το επόμενο έτος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης για το 2011», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το κλειδί για την επιτυχία είναι ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι «ο καινούργιος αναπτυξιακός - επενδυτικός νόμος περιορίζει τις επιδοτήσεις και στηρίζει ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ανταγωνιστικές, μέσα από μεγάλες φοροαπαλλαγές, αποσβέσεις και μια σειρά άλλα κίνητρα». Παράλληλα, σημείωσε ότι θα παρουσιαστεί άμεσα, ενώ τον χαρακτήρισε «τομή» για την ανάπτυξη της χώρας.

Διευκρίνισε ότι δεν καταργούνται οι επιδοτήσεις, αλλά αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία του για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Έχει αποδειχθεί ότι όλα τα νομοθετήματα που έγιναν πριν 30 χρόνια μαζί με άλλες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, δεν έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκαμε τις επιδοτήσεις δεν απέδωσαν προστιθέμενη αξία στην οικονομία. Οι επιχειρήσεις μας ήταν μη ανταγωνιστικές και εσωστρεφείς».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...