Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Visa Europe: Συνεργασία με το University College ενάντια στο διαδικτυακό έγκλημα

Visa Debit logoImage via WikipediaΗ Visa Europe, το κορυφαίο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του University College του Δουβλίνου (UCD - CCI) με αντικείμενο τη διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας υψηλής τεχνολογίας για οικονομικά και ηλεκτρονικά εγκλήματα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο θα βοηθήσει τη Visa Europe σε εγκληματολογικές έρευνες, θα συμβάλει στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας και θα υποστηρίξει το σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης για δικαστές και εισαγγελείς.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία η κυρία Valerie Dias, Chief Risk Officer της Visa Europe, δήλωσε: «Η ασφάλεια είναι θεμελιώδης για τη Visa Europe. Διατηρώντας το σύστημα πληρωμών ασφαλές, προστατεύουμε τους κατόχους καρτών, τους εμπόρους και τα μέλη μας. Η απάτη και το επιχειρηματικό ρίσκο αλλάζουν συνεχώς, αλλά κερδίζουμε τον πόλεμο κατά της απάτης, προσφέροντας πολλαπλά επίπεδα προστασίας. Ως αποτέλεσμα, έχουμε παρατηρήσει μείωση της τάξεως του 19% μέσα στο 2009 (ποσοστό απάτης σε σχέση με τις πωλήσεις, Ετήσια Αποτελέσματα της Visa Europe για το 2009)».

«Η εξελισσόμενη φύση του διαδικτυακού εγκλήματος απαιτεί ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης και δέσμευση για την ανάπτυξη μιας συνολικής προσέγγισης της διαδικτυακής ασφάλειας. Το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του University College του Δουβλίνου είναι ένα μοναδικό, παγκόσμιας κλάσης, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να διευρύνουν τις γνώσεις μας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το διαδικτυακό έγκλημα, την εγκληματολογία ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύου καθώς και τις μεθόδους έρευνας».

Ο κύριος Dave O'Reilly του Κέντρου Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο του University College του Δουβλίνου προσέθεσε: «Ένας αυξανόμενος αριθμός ποινικών υποθέσεων απαιτεί την εξέταση ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων. Χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις από τις αρχές, τους δικαστές και τους εισαγγελείς για να ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτές τις υποθέσεις. Το Κέντρο έχει μακρά ιστορία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στην υποστήριξη προγραμμάτων επιβολής του νόμου κατά τη διερεύνηση διαδικτυακών και οικονομικών εγκλημάτων. Η σύναψη της πρωτοποριακής αυτής συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου και της Visa Europe θα επιτρέψει και στους δύο οργανισμούς να υποστηρίξουν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης παρέχοντας τη γνώση που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος».

Το διαδικτυακό και το οικονομικό έγκλημα με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αποτελούν νέες προκλήσεις για τις αρχές και τα δικαστικά συστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η σύμπραξη αυτή έπεται της ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του University College με θέμα την έρευνα του διαδικτυακού εγκλήματος. Το Κέντρο θα συνεργαστεί με τη Visa Europe στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μαθημάτων για δικαστές και εισαγγελείς.

Η Visa Europe διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με τις δικαστικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της απάτης. Η συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο εξασφαλίζει ότι η Visa Europe θα συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών του κλάδου για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εγκλήματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...