Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Air Liquide εγκαθίσταται στην Τουρκία

Air Liquide1Image via WikipediaΤην εγκατάσταση της στην Τουρκία ανακοίνωσε η Air Liquide, στα πλαίσια των προγραμμάτων επενδύσεων σε δυναμικά εξελισσόμενες οικονομίες, που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον Όμιλο.

Συγκεκριμένα, η Air Liquide επενδύει σε μία μονάδα παραγωγής υγρού οξυγόνου και αζώτου, δυναμικότητας 200 τόνων ανά ημέρα, καθώς και σε ένα κέντρο εμφιάλωσης αερίων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης για τις μονάδες παραγωγής και για την αλυσίδα διανομής ανέρχεται περίπου στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι μονάδες αυτές θα εγκατασταθούν στην περιοχή της Άγκυρας, και θα εξυπηρετούν επιπλέον τη βιομηχανική περιοχή της κεντρικής Ανατολίας, στην οποία είναι εγκατεστημένες πολλές βιομηχανίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επένδυσης στη χώρα, η Air Liquide υπέγραψε συμβόλαιο με το Πανεπιστήμιο ODTÜ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής), σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ερευνητικής δραστηριότητας του Εργαστηρίου (GÜNAM) του Πανεπιστημίου στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Η Air Liquide θα προμηθεύει το Πανεπιστήμιο με ειδικά αέρια υψηλής καθαρότητας καθώς και με τον ανάλογο εξοπλισμό για την κατασκευή ηλιακών στοιχείων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...