Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εθνική Τράπεζα: Αίτημα επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών της από το Δημόσιο

Αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος για την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών που πούλησε στο δημόσιο πριν δύο χρόνια στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης του κλάδου καταθέτει άμεσα η Εθνική Τράπεζα μετά από έγκριση από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της σήμερα Παρασκευή. Με την εξόφληση των 350 εκατ. ευρώ που στήριξαν την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας η Εθνική θα μπορεί να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.
«Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δώσουμε μέρισμα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση πριν από λίγο. «Ανοίξαμε την αγορά με repo 5,5 δισ. ευρώ και σταδιακά θα μπορέσουμε να απεξαρτηθούμε από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε σχέση με την πώληση του 20% της Finansbank, ο κ. Ταμβακάκης είπε ότι δεν πρόκειται για αμυντική κίνηση, σημειώνοντας ότι η διάθεση μειοψηφικού πακέτου θα γινόταν είτε υπήρχε η κρίση είτε όχι, με στόχο την άντληση κεφαλαίων για την εκμετάλλευση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της τουρκικής αγοράς. Σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, είπε ότι ακόμη και με την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, ο δείκτης της Εθνικής θα κυμαίνεται περί το 15%, κατατάσσοντάς την στην πρώτη πεντάδα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...