Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Έντονες αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας για την περαίωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, προειδοποιεί για έντονες αντιδράσεις που πρόκειται να έρθουν για την περαίωση. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:
"Τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες συνάδελφοι έμποροι – επαγγελματίες έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα για περαίωση, πολλά εκ των οποίων ήταν λανθασμένα, καλώντας ακόμα και εκείνους που είχαν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση, να ξαναπληρώσουν...
Δεκάδες οι διαμαρτυρίες στο τριτοβάθμιο όργανο των εμπόρων, στην ΕΣΕΕ, αλλά και στον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας, ο Πρόεδρος του οποίου Γιώργος Ρώρος, όπως και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, Ηλίας Παυλίδης, συμμετέχουν εδώ και μήνες στο επιτελείο της ΕΣΕΕ, που εξετάζει το θέμα και έχουν εκφράσει κάθετα τις αντιρρήσεις τους με τον τρόπο της περαίωσης, προτείνοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στην επόμενη δε, συνεδρίαση της ΕΣΕΕ, συζητείται έντονα να ληφθεί απόφαση για δυναμική αντίδραση, δεδομένου ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση με την δαμόκλεια σπάθη του λουκέτου και των νέων φορομπηχτικών μέτρων που αναμένονται μετά τις εκλογές από την κυβέρνηση, να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους. Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις απ΄ όλη την Ελλάδα για στάση πληρωμής αφού, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε να πληρωθεί το ρεύμα…
Δεν μπορούν λοιπόν να αντεπεξέλθουν και σε μια ρύθμιση - σκάνδαλο.
Άλλωστε και η ίδια η υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη, μόλις χθες, εκτίμησε ότι «ο τρόπος εφαρμογής της περαίωσης ήταν λάθος», αποδίδοντας και σε αυτό, την αποχή ή το λευκό στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Από την άλλη, στις 5 του μήνα, δύο μέρες δηλαδή πριν τις εκλογές, το υπουργείο Οικονομικών, έκανε στροφή σε επίπεδο διατυπώσεων ως προς την περαίωση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το απίστευτο αλαλούμ στις εφορίες, οδηγώντας το στην έκδοση διευκρινιστικής ανακοίνωσης, στην οποία επαναλαμβάνει ότι ναι μεν η περαίωση είναι προαιρετική, αλλά στην περίπτωση που ο φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, «μπορεί να το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση»…
Δεν μιλά για τους έμμεσους εκβιασμούς που πέφτουν βροχή, ότι αν δεν περαιώσεις, πας για έλεγχο κ.λ.π. και είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν μετά τις εκλογές.
Ως Ε.&Ε.Σ.Π. είχαμε από την πρώτη στιγμή αντιδράσει με (παρεμβάσεις στις 27/9 στις 4/10 κ.α.) στο μέτρο της περαίωσης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά στη ρύθμιση- σκάνδαλο, χωρίς να υπολογίσει την άποψη των άμεσα ενδιαφερομένων, που δεν είναι άλλοι από τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες, αλλά με βάση τα μέτρα και τα σταθμά, που βολεύουν τους μεγαλοοφειλέτες και τους φοροδιαφεύγοντες.
Ότι πρόκειται για σκάνδαλο, φάνηκε και από τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε ακόμα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που την κάλεσαν να το πάρει πίσω, όταν ακόμα συζητείτο στη Βουλή.
Επαναλαμβάνουμε, ότι η περαίωση που αποφασίστηκε, απλώς θα δώσει «ασυλία» σε λίγους και δεν θα βοηθήσει τους συνεπείς και ενήμερους φορολογούμενους.
Δεν αφορά και δεν «επιβραβεύει» όσους διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα είναι φορολογικά συνεπείς, ενώ δίνει «αμνηστία» σε όσες Ανώνυμες Εταιρείες ή ΕΠΕ επιθυμούν, ανεξαρτήτως τζίρου ακόμη κι αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, να αμνηστευτούν για τυχόνπλαστά ή εικονικά τιμολόγια που κατέχουν, εφόσον προσέλθουν αυτοβούλως και τα υποβάλουν στην εφορία.
Βόλεψε δηλαδή τους «φίλους της».
Επειδή λοιπόν η αγορά έχει «στεγνώσει» θα πούμε για μια ακόμα φορά στον υπουργό Οικονομικών «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και τον προειδοποιούμε, ότι σ’ αυτόν τον αγώνα τελικά, είναι η κυβέρνηση και απέναντι εμείς.
Και του απαντάμε ότι η επιλογή μας είναι: ΕΜΕΙΣ και οι οικογένειές μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...