Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Έπιασαν 5 στελέχη εταιριών για πλαστά τιμολόγια

Δικογραφία για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος, με τη μέθοδο της ανταλλαγής εικονικών τιμολογίων, σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία σε βάρος πέντε εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και στην παραγωγή και εμπορία CD και DVD, ανακύκλωση, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, στη διαφήμιση και στις γραφικές τέχνες.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε στελέχη, από τους οποίους οι τρεις (38, 61 και 24 ετών) είναι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας 51χρονος είναι επιβλέπων λογιστής και ένας 43χρονος διαχειριστής εταιρείας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μιας εκ των εταιρειών.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους, προέκυψε ότι οι εταιρείες αυτές διακινούσαν μεταξύ τους εικονικά τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές, εξαπατώντας το δημόσιο μη καταβάλλοντας φόρους εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, οι εταιρείες αυτές, από τις 7/1/2010 έως τις 30/9/2011 διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή παρέλαβαν) συνολικά 115 εικονικά τιμολόγια, αξίας 5.892.704,43 ευρώ.

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...