Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πρατηριούχοι: "Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα μείνει εφέτος χωρίς θέρμανση".

"Σε φάρσα εις βάρος των νοικοκυριών εξελίσσεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος και το ύψος το οποίο θα διαμορφωθεί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων  προειδοποιεί πως η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών θα μείνει εφέτος χωρίς θέρμανση".

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση των πρατηριούχων και επισημαίνονται  τα εξής:

"Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και μηχανισμός χορήγησης του επιδόματος προκαταβολικά δεν υπάρχει.

Το συμπέρασμα είναι ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης γίνεται με αποκλειστικά εισπρακτικά κίνητρα ενώ η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου χρησιμοποιείται ως πρόσχημα.

Αντίθετα, ο κρατικός μηχανισμός διαχρονικά έχει αποδειχθεί ανίκανος να πατάξει το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων. Για να παταχθεί δήθεν το λαθρεμπόριο καυσίμων μπήκαν οι ταμειακές μηχανές στα πρατήρια και το αποτέλεσμα ήταν ανύπαρκτο, για τον ίδιο λόγο οργανώθηκε το σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» που μόνο προβλήματα προκάλεσε στον κλάδο μας και κανένα δεν έλυσε.

Το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση καυσίμων μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς, όπως επισημαίνουμε στα συναρμόδια υπουργεία εδώ και χρόνια.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι η κυβέρνηση και η Επιτροπή Ανταγωνισμού επανεξετάζουν το θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών που είχε παγώσει τους προηγούμενους μήνες, ελπίζουμε αυτή τη φορά να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Για να μη φτάσουμε πάλι στο σημείο σε λίγο καιρό να διαπιστώσουμε την αδυναμία πάταξης για άλλη μία φορά του λαθρεμπορίου ενώ στο μεταξύ οι καταναλωτές θα παγώσουν γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν καύσιμα ενώ χιλιάδες βενζινοπώλες θα έχουν μείνει άνεργοι".

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο Γ. Γραμματέας
Μαυράκης Χαράλαμπος Μελίδης Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...