Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις ενέργειες ελέγχου και φορολόγησης των εμβασμάτων εξωτερικού

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε εκ νέου η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, τόσο για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατάθεσης στη Βουλή των στοιχείων από την επεξεργασία των εμβασμάτων στο εξωτερικό για τα οικονομικά έτη 2010 και 2011, όσο και για την πρόοδο των ενεργειών ελέγχου και φορολόγησης των υπερεκαντοταπλάσιων ποσών, σε σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις, από 735 φυσικά πρόσωπα που καταγράφονται στις καταστάσεις του 2009.

Η βουλευτής ασκεί οξύτατη κριτική για την ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει κυρίως το ΣΔΟΕ, στην επεξεργασία των στοιχείων των εμβασμάτων των οικονομικών ετών 2010 και 2011, ώστε και στη Βουλή να κατατεθούν και να αρχίσει η διαδικασία ελέγχου και φορολόγησης και πολύ περισσότερο γιατί το ΣΔΟΕ και οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις ενέργειες για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των εμβασμάτων του 2009, όπως προ διμήνου δεσμεύτηκε ο Υπουργός. Επεσήμανε έτσι η βουλευτής ότι όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτητα, να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, για να κερδηθεί έτσι μία πρώτη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που θα ικανοποιήσει το αίσθημα του ελληνικού λαού.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

"Έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής μου <για τις ενέργειες ελέγχου και φορολόγησης για τα εμβάσματα στο εξωτερικό>.

Αρχής γενομένης από τα 735 άτομα που περιλαμβάνονται στους πίνακες επεξεργασίας δεδομένων για το 2009, τα οποία έχουν αποστείλει στο εξωτερικό ποσά υπερεκατονταπλάσια από το δηλωθέν φορολογικό τους εισόδημα. Επεσήμανα επίσης την αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατάθεσης στη Βουλή των αντίστοιχων πινάκων για το 2010 και το 2011.

Στην απάντησή του ο Υφ. κ. Μαυραγάνης επεσήμανε ότι στις επόμενες μέρες το Υπουργείο θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα στοιχεία του 2010 και του 2011, γιατί ήδη έχει ζητηθεί η ταχύτατη επεξεργασία τους από το Σ.Δ.Ο.Ε. Επίσης για το σοβαρό θέμα των ενεργειών ελέγχου και κυρίως της φορολόγησης των εμβασμάτων ανέφερε ότι τα στοιχεία είχαν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ και κυρίως στο Σ.Δ.Ο.Ε . Για να συμφωνήσει έτσι μαζί μου ότι στον τομέα της φοροδιαφυγής και πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις όπως αυτή για την οποία υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία απαιτείται ταχύτητα ενεργειών. Πλην όμως μέχρι σήμερα ούτε οι πίνακες για το 2010 και 2011 έχουν κατατεθεί στη Βουλή ούτε βέβαια υπάρχουν στοιχεία για την πρόοδο των ενεργειών του Σ.Δ.Ο.Ε για τη φορολόγηση των εμβασμάτων. Επειδή η μάχη της φοροδιαφυγής πρέπει να δοθεί με όλες τις δυνάμεις εδώ και τώρα και να ικανοποιηθεί το αίσθημα του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται και θυσιάζεται,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι συμβαίνει με το Σ.Δ.Ο.Ε και καθυστερεί ανεπίτρεπτα στην επεξεργασία των στοιχείων των εμβασμάτων των οικονομικών ετών 2010 και 2011, ώστε και στη Βουλή να κατατεθούν και να αρχίσει η διαδικασία ελέγχου και φορολόγησης;
2. Γιατί το Σ.Δ.Ο.Ε και οι Δ.Ο.Υ. δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στις ενέργειες για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των εμβασμάτων του 2009, που προ διμήνου δεσμευτήκατε ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν με ταχύτητα και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...