Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στη διάθεση του ΣΔΟΕ τα ονόματα 54.000 καταθετών του εξωτερικού

Ψηφιακό δίσκο με τα ονόματα 54.000 Ελλήνων που έχουν αποστείλει σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα, συνολικά άνω των 20 δισ. ευρώ, έχει στη διάθεσή του το... ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν τα στελέχη του σε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκαν «όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα».

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ακόμη ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εθίγησαν τα σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιρειών (Offshore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει πως η διοίκηση του ΣΔΟΕ ενημέρωσε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών της υπηρεσίας προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Στη δίωρη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης, ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Από το ΣΔΟΕ συμμετείχαν ο νέος Ειδικός Γραμματέας, Στέλιος Στασινόπουλος και τα διευθυντικά στελέχη, Ν. Λέκκας και Θ. Φλωράτος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...