Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επιδημία λουκέτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Το 28,3% των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας έχουν βάλει «λουκέτο», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε  τον Αύγουστο του 2012 η ΕΣΕΕ.

Ειδικότερα, από την έρευνα της ΕΣΕΕ προέκυψε ότι σε σύνολο 6.532 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.850 είναι κλειστές.

Μεταξύ των εμπορικών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων.

Στην Πανεπιστημίου τα λουκέτα φτάνουν στο 34,7%, στη Σταδίου στο 42%, στην Εμ. Μπενάκη στο 38% και στην Ακαδημίας στο 31%.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ, τα βασικά αίτια για το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι 1) τα υψηλά ενοίκια, 2) η μείωση της αγοραστικής δύναμης, 3) ο αφανισμός της μεσαίας τάξης, 4) η αλλαγή της φυσιογνωμίας του εμπορικού κέντρου, 5) η αποχώρηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε συνέντευξη του στο Reuters o επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το ποσοστό θα υποχωρήσει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό".

"Θα είναι ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, ίσως ο πιο σκληρός των τελευταίων τριών ετών" πρόσθεσε.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...