Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη στη Morgan Stanley για την εμπλοκή της στην υπόθεση Εθνικής- Alpha Bank

Ποινική δίωξη σε βάρος της Morgan Stanley, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, σχετικά με καταγγελίες για την εμπλοκή της στην υπόθεση του λεγόμενου «γάμου» μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Alpha, πριν από ένα χρόνο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελέα κ. Λάτσινου, μετά την έρευνα καταγγελιών σχετικά με «διπλό ρόλο» που φέρεται να έπαιξε η Morgan Stanley την περίοδο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ελληνικών τραπεζών.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διάδοσης, εν γνώσει, ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου, προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, καθώς και της χρήσης, εν γνώσει, προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές, με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...