Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σε υψηλό 5,5 μηνών η τιμή του χρυσού

Gold Key, weighing one kilogram is used to acc...
 (Photo credit: Wikipedia)
Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των πέντε μηνών σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση ανά τον κόσμο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για άμεσα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Μετά το «παράθυρο» που άφησε ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι, την περασμένη εβδομάδα, για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα έδειξαν συρρίκνωση της μεταποίησης παγκοσμίως.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές στράφηκαν σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι, προκειμένου να προφυλαχθούν από τυχόν πληθωριστικούς κινδύνους.

Η τιμή σποτ του χρυσού ενισχύθηκε νωρίτερα στα 1.696,91 δολάρια η ουγγιά - τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου, ενώ η τιμή του ασημιού στα αμερικανικά futures σημείωσε άνοδο σχεδόν 3% φτάνοντας στο υψηλό 4,5 μηνών των 32,38 δολαρίων η ουγγιά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...