Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διαγραφή των τραπεζικών χρεών για ανέργους

Ανοιγμα της πόρτας του Νόμου "Κατσέλη" και για τους μικροέμπορους - Πρόταση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για "ανάσα" των υπερχρεωμένων


Μια ουσιαστική πρόταση για την προστασία των καταναλωτών και ειδικότερα των δανειοληπτών, καταθέτει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε μια προσπάθεια της να αμβλύνει τις υφιστάμενες κοινωνικές δυσκολίες.

Οι προτάσεις της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα μπορούσαν πιθανά να υιοθετηθούν και από το Κράτος ή βουλευτές προκειμένου ν’ αποτελέσουν ένα πρόπλασμα ρυθμίσεων ή εισηγήσεων στην κατεύθυνση επίλυσης των πολλαπλών οικονομικών προβλημάτων που ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζουν.
Η Ένωση καταθέτει το εν λόγω υπόμνημα, με στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της να δημιουργηθεί ένα νέο νομοσχέδιο, περισσότερο κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι προτάσεις της Ένωσης συνοψίζονται σε έξι βασικά σημεία, ενώ σχετίζονται με τα χρέη προς τις τράπεζες, τα επιτόκια τους, τις επιχειρήσεις, αλλά και τον “Τειρεσία”.

Συγκεκριμένα και αναλυτικά, η Ένωση Προστασίας ¨Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προτείνει:

Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες των ανέργων δανειοληπτών, ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.
- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια, προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα, από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως, στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

Επιχειρήσεις: Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου.
Εμποροι: ¨΄Ανοιγμα της πόρτας του Νόμου "Κατσέλη" και για τους μικροέμπορους, δηλ. εκείνους που δεν διαθέτουν υπαλλήλους, που οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειας τους, μοχθούν καθημερινά  για να κρατήσουν την επιχείρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...