Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία η ελληνο-ελβετική συμφωνία για τις καταθέσεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης συναντάται την Κυριακή με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών P.Odier και τη Δευτέρα με... τον Ελβετό ομόλογό του Μ.Ambuhl, καθώς η διαδικασία για την υπογραφή της συμφωνίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ελβετικές κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως οι εν λόγω καταθέσεις ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Άλλες εκτιμήσεις, όμως, τις ανεβάζουν πολύ υψηλότερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταθέτες θα έχουν δύο επιλογές: Είτε θα διατηρούν την ανωνυμία τους και θα πληρώνουν ένα φόρο (δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 20% έως 30%), είτε θα αποκαλύψουν τα στοιχεία τους και θα ελεγχθούν από τις ελληνικές Αρχές.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...