Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επέστρεψε μισό εκ.€ στο δημόσιο

Ποσό 500.000 ευρώ επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στο πλαίσιο της τμηματικής επιστροφής χρημάτων (ποσό 4.352.360 ευρώ) ως αποτέλεσμα της συνολικής μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν καταβληθεί συνολικά 3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αποδέκτη το Ελληνικό Δημόσιο (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), το οποίο αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο του ΟΚΑΑ.

Σημειώνεται ότι ο Ο.Κ.Α.Α. παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, έχει πετύχει αύξηση των εσόδων του σχεδόν κατά 100% με παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργίας που άγγιξε το 35% για το 2012. Επίσης κατάφερε να προχωρήσει στην, κατά 11 χρόνια νωρίτερα, αποπληρωμή μακροχρόνιου τραπεζικού δανείου με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με καταβολή μετρητών ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, και στην καταβολή φόρων 1,1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται δε ότι ο Οργανισμός θα επιστρέψει στην κερδοφορία με προϋπολογισθέντα κέρδη μετά φόρων και αποσβέσεων 1.130.000 ευρώ το 2013, έχοντας μηδενική δανειακή επιβάρυνση και παρά το γεγονός ότι έχει προβεί σε πολύ μεγάλες μειώσεις στα ενοίκια των πελατών του, σε μια προσπάθεια τόνωσης της εμπορικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...