Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μη βιώσιμο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λέει η ΤτΕ

Με νέα δήλωση, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο επανέρχεται, αυτή τη φορά, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Με νέα δήλωση, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο επανέρχεται, αυτή τη φορά, η Τράπεζα της Ελλάδος. Ειδικότερα, ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ι. Παπαδάκης χθες, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι το Τ.Τ. κρίθηκε μη βιώσιμο, αφού όπως επεσήμανε: «Από τα 24 - 26 εποπτικά και επιχειρησιακά κριτήρια που έπρεπε να πληροί, για να κριθεί βιώσιμο από την ΤτΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάλυπτε τα ελάχιστα απαιτούμενα όρια, μόνο σε τρεις εποπτικούς και τέσσερις επιχειρησιακούς δείκτες».

Ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι το Τ.Τ. απέτυχε να καλύψει τους βασικούς δείκτες που αφορούν σε κεφαλαιακή επάρκεια, ποιότητα ενεργητικού, διαχείριση, κέρδη, ρευστότητα και ευαισθησία στους κινδύνους της αγοράς.

Ο υποδιοικητής ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι η «βαθμολογία» στα επίπεδα ρευστότητας του Τ.Τ. αντιστοιχούσε σε 3,7, με ελάχιστο όριο τη «βαθμολογία» 5. Στην ίδια επιτροπή, ο γ.γ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσος, τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση δεν γίνεται για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά για τη θωράκιση και την ενίσχυση της φερεγγυότητας του τραπεζικού κλάδου.

Ο κ. Γκόρτσος σημείωσε επίσης ότι όσο περισσότερα κίνητρα δοθούν μέσω των όρων της ανακεφαλαιοποίησης στους ιδιώτες επενδυτές, τόσο μεγαλύτερη προθυμία θα δείξουν όσον αφορά τη συμμετοχή τους στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...