Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Από "κόσκινο" πάνω απο 1.700 Έλληνες που έστειλαν 23 δισ. στο εξωτερικό

Τα ...λεφτά που άλλοι έφαγαν και πήγαν αφορολόγητα στην Ελβετία φαίνεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να έρθουν στο φως. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι... ζήτημα χρόνου να επέλθει η οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των ποσών αυτών που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται στα 23 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με τον Ελβετό ομόλογό του και τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών. Όλα δείχνουν πως πάμε σε μια συμφωνία ανάλογη εκείνης της Γερμανίας και της Βρετανίας με τους Ελβετούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγαλύτερο (αν όχι το σύνολο) μέρος των ποσών που βρίσκονται στους λογαριασμούς της Ελβετίας, είναι ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί σε κανένα κράτος.

Οι επιλογές που θα έχουν οι κάτοχοι των λογαριασμών θα είναι δύο.

Είτε να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πληρώνοντας έναν φόρο που θα καθοριστεί, είτε να καταθέσουν όλα τα στοιχεία για τα ποσά που κατέχουν και να ελεγχθούν φορολογικά από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τι περιμένει το Ελληνικό Δημόσιο;

Έσοδα κοντά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς η φορολόγηση θα ανέρθει στο 20% με 30%. Έσοδα δηλαδή που αντιστοιχούν στο 30% των μέτρων που παίρνονται αυτή την περίοδο στη χώρα και γονατίζουν 10.000.000 πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...