Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης

Θετικά πρόσημα κατέγραψαν οι δείκτες στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αποβάλλουν τους φόβους για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει στην παγκόσμια ανάκαμψη η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας, στο 9,6% για το τρίτο τρίμηνο.

Ορισμένοι αναλυτές, πάντως, προβλέπουν αστάθεια στις αγορές για το επόμενο διάστημα εξαιτίας των αμφιβολιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενίσχυση στις παγκόσμιες αγορές παρείχαν τα σημερινά ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τους επενδυτές να «αγνοούν» τα χαμηλά αποτελέσματα που παρουσίασε ο ελβετικός κολοσσός Credit Suisse, με πτώση κερδών τριμήνου κατά 74%.

Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με μικρά κέρδη 0,50%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,31%. Ανοδική εικόνα και στην αγορά της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,33%.

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...