Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Κέρδη 2,18% για το Χρηματιστήριο μετά τα στρες τεστ των τραπεζών


Θετικά υποδέχτηκε το Χρηματιστήριο τα αποτελέσματα των στρες τεστ των τραπεζών γιατί βάζουν ψηλότερα τoν πήχη για τις επικείμενες επικείμενες συγχωνεύσεις και εξαγορές

Ακόμα και οι τράπεζες που δεν τα πήγαν καλά στις «εξετάσεις» όπως για παράδειγμα η Αγροτική Τράπεζα, που «κόπηκε», η μετοχή της ενισχύθηκε στο τέλος 6%, καθώς αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Έτσι, με τις τράπεζες να ενισχύονται κατά μέσο όρο 4,53% ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε με άνοδο 2,18% στις 1.625 μονάδες. Είναι το δεύτερο καλύτερο κλείσιμο μετά αυτό των 1.626 μονάδων (19/7/2010) με συνέπεια η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να φλερτάρει με νέα μέγιστη τιμή.

Οι μετοχές των τραπεζών, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Alpha Bank είχαν τις καλύτερες αποδόσεις 16,77% και 7,57% αντίστοιχα, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα πρώτευσαν στα στρες τεστ της Ευρωζώνης. Μάλιστα η μετοχή του ΤΤ έφθασε στα 3,90 ευρώ, που είναι πολύ υψηλότερη από τα 3,5 ευρώ που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της. Σημειώνουμε πως όταν η Τράπεζα Πειραιώς διατύπωσε την πρόταση εξαγοράς για το ΤΤ έδινε υψηλότερο τίμημα κατά 30% από την χρηματιστηριακή τιμή. Με άλλα λόγια από τότε η μετοχή του ΤΤ έχει αυξηθεί 44%.

Ακόμα και η μετοχή της Αγροτικής, που «κόπηκε» στα τεστ και αρχικά η τιμή της υποχωρούσε μέχρι και 3% στο τέλος έκλεισε με σημαντικά κέρδη 6%, καθώς η τράπεζα αποτελεί στόχο εξαγοράς. Κάτι που οδηγεί σε άνοδο την αποτίμησή της. Οι υπόλοιπες τράπεζες κινήθηκαν ως εξής: Marfin Popular Bank +6.02%, Eurobank +5,08%, Tράπεζα Πειραιώς +3,13% και Κύπρου +3,81%.

Συνολικά ήταν μια πολύ καλή ημέρα για το Χρηματιστήριο καθώς διπλάσιος αριθμός μετοχών κινήθηκε θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...