Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Οι τράπεζες έριξαν κατά 2,92% το χρηματιστήριο

Σε πωλήσεις τραπεζικών μετοχών σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στο Χρηματιστήριο της Αθήνας προχώρησαν οι επενδυτές με αφορμή το ότι η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs δεν πέτυχε το στόχο των κερδών που είχαν θέσει οι αναλυτές, αλλά και την ανησυχία που εκδήλωσε ο οίκος Fitch για τα stress test των ευρωπαίκών τραπεζών.
Έτσι, το τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που στήθηκε με αφορμή την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την αγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έλαβε τέλος. Η ένταση των πωλήσεων δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αλλά αυτό που έλλειψε ήταν οι αγοραστές.
Αυτό φαίνεται στο ότι η αξία των συναλλαγών σήμερα στο σύνολο της αγοράς διαμορφώθηκε σε 113 εκατ. ευρώ, που δεν θεωρείται υψηλή για να οδηγήσει σε τόσο σημαντική ποσοστιαία πτώση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι μεταβολές των τιμών τραπεζικών τίτλων: Αγροτική Τράπεζα -6,25%, Alpha Bank -5,21%, Eθνική Τράπεζα -4,91%, Τράπεζα Πειραιώς -4,84%, Τράπεζα Κύπρου 4,07%. Μικρότερη πτώση είχαν οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (-1,46%) και της Eurobank (-1,93%).
Σημαντική ήταν η είδηση της αύξησης της συμμετοχής σε άνω του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Jumbo του επενδυτικού κεφαλαίου Franklin Templeton, πρόεδρος του οποίου είναι ο γνωστός γκουρού των αναδυομένων αγορών Μαρκ Μόμπιους. Η μετοχή της Jumbo σημείωσε απώλειες 1,46%.
Επίσης, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Φουρλής αύξησε επίσης σε άνω του 5% της συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τεχνικής Ολυμπιακής. Γεγονός που οδήγησε τον τίτλο τόσο χθες όσο και σήμερα σε άνοδο (+2,94%).
Η MLS ανακοίνωσε την ίδρυση θυγατρικής στην Γερμανία για να προωθήσει την πώληση των προϊόντων της. Ο τίτλος της εταιρείας υποχώρησε 0,87%.
Tέλος η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 14,9 ευρώ από 26,7 ευρώ. Η μετοχή του οργανισμού είχε σημαντικές απώλειες 2,89%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...