Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Θεμελιώθηκε το «Στρατηγείο των Βιοτεχνών» στη Θεσσαλονίκη


Θεμελιώθηκε σήμερα και αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2011, το κτίριο πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θεμελιώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας, Μάρκο Μπόλαρη. Το κτίριο, το οποίο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σωτήρης Μαγόπουλος, χαρακτηρίζει «στρατηγείο των βιοτεχνών» αναπτύσσεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 17.254 τ.μ. εντός της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. Το κτίριο θα εκτείνεται, αρχικά, σε επιφάνεια 1.800 τμ, σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος) ενώ απώτερος στόχος είναι, μελλοντικά, να επεκταθεί προκειμένου να διαθέτει στεγασμένους χώρους 6.000 τ.μ.

Ωστόσο, οι όποιες επόμενες κινήσεις θα υλοποιηθούν, όπως ανακοινώθηκε, όταν η οικονομική συγκυρία το επιτρέψει.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η πρώτη φάση της επένδυσης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2010, ενώ το κτίριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Το «στρατηγείο των βιοτεχνών», που απέχει μόλις 100 μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μόνιμο εκθετήριο καινοτόμων προϊόντων, συνεδριακή αίθουσα και μουσείο βιοτεχνίας.

«Η ανάγκη υλοποίησης του εν λόγω έργου κρίθηκε επιτακτική, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ΒΕΘ, λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, να διαθέτουν ένα μόνιμο εκθετήριο, με μικρό κόστος και υψηλή προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα στην πελατειακή τους βάση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος.

ο κ.Μπόλαρης επισήμανε από την πλευρά του ότι «το νέο κτίριο του ΒΕΘ θα αποτελέσει έρεισμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...