Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ενισχυμένοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ευρώπη και Γουόλ Στριτ την Παρασκευή

Νέα Υόρκη
Με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό τους τον τελευταίο χρόνο έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πρωταγωνιστές στα οποία ήταν πάλι οι μετοχές τραπεζών. Πράσινοι οι δείκτες και στη Γουόλ Στριτ εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, η αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των stress test των ευρωπαϊκών τραπεζών οδήγησε υψηλότερα τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών, οι οποίες προσέθεσαν και τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες.

Παράλληλα, τα ακριβότερα εμπορεύματα ευνόησαν και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων εκατέρωθεν του Ατλαντικού.

Παρόμοιο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τους επενδυτές να αρχίζουν να προσανατολίζονται βάσει των εκτιμήσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζικών JPMorgan και Bank of America, αλλά και της Alcoa (μέταλλα) -οι μετοχές των οποίων ενισχύθηκαν εξαιτίας της αισιοδοξίας για την κερδοφορία τους.

Η εβδομάδα ήταν η καλύτερη του τελευταίου έτους τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη Νέα Υόρκη: ο Dow Jones έχει ανακτήσει τις 10.000 μονάδες και ο γερμανικός DAX επέστρεψε πάνω από τις 6.000 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 6.065,24 μονάδες και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 3.554,48 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,54% κλείνοντας στις 5.132,94 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.197,95 μονάδες με άνοδο 0,6% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1% στις 2.196,45 μονάδες. Ο S&P500 έκλεισε στις 1.077,94 μονάδες με άνοδο 0,72%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...