Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ελέγχονται δάνεια της Marfin στο Βατοπέδι

Έγγραφα που εστάλησαν από την Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αν Γαβριηλίδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο, τα οποία αφορούν δάνεια της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή, αποκαλύπτει το κυριακάτικο «Βήμα».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, φέρεται η τράπεζα να χρηματοδοτεί με δάνεια την Μονή Βατοπεδίου για να κάνει η τελευταία επενδύσεις πάλι σε εταιρείες του ομίλου MIG. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Marfinχρηματοδότησε τη Μονή Βατοπεδίου με δάνειο ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 115,5 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν σε εταιρείες του ομίλου MIG (μεταξύ άλλων 30 εκατ. χρησιμοποιήθηκαν για αγορές μετοχών του ΟΤΕ, 30,2 εκατ. τοποθετήθηκαν στην αύξηση κεφαλαίου της MIGκαι 6,3 εκατ. επενδύθηκαν στο «Υγεία»).

Με τα έγγραφα, o πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Μ. Όθωνας ζητά να βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών τα συγκεκριμένα δάνεια, να ελεγχθούν οι λογαριασμοί αλλά και να γίνουν φορολογικοί έλεγχοι σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...