Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πάρτι στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο

Ένα ξέφρενο πάρτι  εξελίχθηκε την Πέμπτη στα χρηματιστήρια  όλου του κόσμου με αφορμή τις αναβαθμισμένες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη  επιχειρηματικών ομίλων όπως η AT&T, η οποία “πατάει” στις εντυπωσιακές πωλήσεις του iPhone της Apple.

Αργά το βράδυ, η  Wall Street γνώρισε …μεγάλες πιένες, με τον Dow Jones να κλείνει με κέρδη 2%, στις 10.322 μονάδες και με την άνοδο να είναι ακόμη μεγαλύτερη στον S&P 500, τον δείκτη με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, καθώς και στον τεχνολογικό Nasdaq.

Πέραν όμως της Νέας Υόρκης, ενθουσιασμός επικράτησε και  στην …αποδώ πλευρά του Ατλαντικού, η οποία νωρίτερα, με αφορμή την  πολύ καλή κερδοφορία της Credit Suisse και καθώς τα stress tests των τραπεζών δεν φαίνεται να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις, “είδε” το Λονδίνο να κερδίζει 1,9%, την Φρανκφούρτη 2,5% καθώς και τα κέρδη να ξεπερνούν το 3% στο Παρίσι.

Ανέκαμψε πάνω από  τα 1,29 δολάρια το ευρώ, ενώ στο  πάρτι συμμετείχε και η τιμή του  πετρελαίου, η οποία με άνοδο άνω  του 2,5% ξεπέρασε ακόμη και τα 79 δολάρια  ανά βαρέλι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...