Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Καταστροφική ιδέα η ελεγχόμενη πτώχευση»

«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι καταστροφική ιδέα και είμαστε εντελώς αντίθετοι», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.
«Αν το λάθος που αποφύγαμε εμείς, θέλουμε να επαναληφθεί για όλη την Ευρώπη προς όφελος των κερδοσκόπων, ας αναλάβει τις ευθύνες της η Γερμανία που το προτείνει» είπε χαρακτηριστικά.


Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι «η γενική εικόνα του Προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Προϋπολογισμός θα κλείσει χωρίς πρόβλημα, ή ότι δεν ελλοχεύουν κίνδυνοι σε σχέση με τα έσοδα και τις δαπάνες».

Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε επικρίσεις από την αντιπολίτευση. Ο υπεύθυνος Οικονομίας της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας και ο ομόλογός του Θ. Καράογλου, κατηγόρησαν τον υπουργό ότι παρουσιάζει μια ειδυλλιακή εικόνα της πορείας του Προϋπολογισμού. Επικριτικός στα εύσημα των κοινοτικών αξιωματούχων ήταν και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, επέκρινε τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...