Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά ο Κόκκαλης μένει...


Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά ο Κόκκαλης μένει... Ο ΟΠΑΠ θα επεκτείνει τη σύμβασή του με την Intralot, σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα του δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει νέα προϊόντα, καθώς απελευθερώνεται η αγορά τυχερών παιχνιδιών, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη στέλεχος του Οργανισμού στο Reuters.

Η Intralot είναι υπεύθυνη για την συντήρηση του εξοπλισμού του ΟΠΑΠ, αλλά το συμβόλαιό της λήγει στις 31 Ιουλίου.

«Η παράταση είναι μονόδρομος», φέρεται να είπε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ. «Όλη η ιστορία είναι για μια παράταση της σύμβασης για 1 συν 1 ή 2 συν 1 έτη», συμπλήρωσε.

Το 2007, ο ΟΠΑΠ υπέγραψε σύμβαση 96,5 εκατ. ευρώ με την Intralot για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του λογισμικού του και την εγκατάσταση περίπου 29.400 τερματικών στα πρακτορεία.

Κατέβαλε επίσης 78,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του εξοπλισμού.

Το επιπλέον κόστος υπηρεσιών συντήρησης είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Αναλυτές λένε ότι η ανανέωση της συμφωνίας είναι μια καλή κίνηση για τον ΟΠΑΠ, δεδομένου του υψηλού κόστους που ενέχει η μετάβαση σε άλλο πάροχο για την συντήρηση του τεχνολογικού του εξοπλισμού μόλις τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του.

Το στέλεχος του ΟΠΑΠ είπε ότι η εταιρία θέλει να ανανεώσει τη σύμβαση με κόστος κάτω των 45 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το ΔΣ της εταιρίας αναμένεται να επικυρώσει την νέα συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας (πιθανότατα την Πέμπτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...