Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Μανιατόπουλος


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Ως «τεράστια ευκαιρία για την χώρα» χαρακτήρισε την αναξιοποίητη περιουσία που βρίσκεται στα χέρια του κράτους, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας την αξιοποίησή της στο μέλλον, αφού συνδέεται –όπως είπε- με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που προωθείται για την χώρα. 

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, κατά τη συνεδρίασή της με σκοπό την ακρόαση του προτεινόμενου από τον ίδιο για διορισμό στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου, ο κ.Στουρνάρας έκανε λόγο για ένα άτομο με σημαντικό κύρος, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πλέον κατάλληλο να ηγηθεί του ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνοντας για την χώρα ότι είναι από τις λίγες που έχει τόση αναξιοποίητη περιουσία, καταπατημένη ή παραμελημένη κ.ο.κ., ο κ.Στουρνάρας έδωσε το ‘σύνθημα’ για την αξιοποίηση της γης που κατέχει το δημόσιο. Απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, υποστήριξε ότι δεν έχουν σκεφτεί τα ομόλογα με ρήτρα γης, πλην όμως τους έδωσε την ιδέα να τα σκεφτούν, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι πωλείται το νερό ή οι υποδομές της ΕΥΑΘ «Πουλάμε τη διαχείριση», υποστήριξε. Κλείνοντας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που προωθείται για την χώρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοποίηση της αναξιοποίητης περιουσίας της χώρας.

Η τοποθέτηση του κ.Μανιατόπουλου στη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκε τελικά με τις θετικές ψήφους εκ μέρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ «λευκό» ψήφισε η ΔΗΜΑΡ και αρνητική ψήφο έδωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με απόντες πάντως από την αίθουσα τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Στις τοποθετήσεις του νωρίτερα, ο κ.Μανιατόπουλος, υποστήριξε πως για τον ίδιο, όσο θα κατέχει αυτή τη θέση, δεν υπάρχει η έννοια «ξεπουλώ», αλλά θα κάνει ότι μπορεί για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με στόχο πάντα το δημόσιο συμφέρον. «Ένα δεν θα κάνω», είπε, «να μην κάνω τίποτα γιατί φοβάμαι το λάθος», υποστηρίζοντας πως το Δημόσιο δεν μπορεί να διαχειριστεί όσα έχει και φέρνοντας ως παραδείγματα τις προσφυγικές κατοικίες που κάποιοι εκμεταλλεύονται μη επιτρέποντας στο Δημόσιο να πλησιάσει, το θέατρο «Εμπρός», το λιμάνι του Πειραιά κ.α.



Πηγή:real.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...