Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

«Μανιφέστο για μια Ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Χαλκού»

Βρυξέλλες: Η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Χαλκού εγκαινίασε το «Μανιφέστο για μια Ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Χαλκού». Το Μανιφέστο διακηρύσσει τις αρχές που μπορούν να διασφαλίσουν μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή βιομηχανία χαλκού, οι οποίες υπήρξαν      το σημείο εστίασης μιάς πολιτικής δημόσιας συζήτησης, που φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Piotr Borys και Jacek Protasiewicz της MEP. Οι ομιλητές από την βιομηχανία του χαλκού, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ενεργειακό και Κλιματικό τομέα συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ των Ευρωπαϊκών πολιτικών που εστιάζουν στην δυνατότητα διατήρησης και επάρκειας των πηγών και εκείνων που είναι απαραίτητες για την διατήρηση ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.  
O John Schonenberger, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Χαλκού δήλωσε: «Ο χαλκός παίζει έναν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινή ζωή μας. Η υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα του χαλκού βελτιώνει την επάρκεια ενέργειας, διευκολύνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και οι δυο μαζί μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στην Ευρώπη         βρίσκεται ένα από τα πιο καθαρά και επαρκή ενεργειακά κέντρα χύτευσης χαλκού στον κόσμο. Το 40% της ευρωπαϊκής ζήτησης χαλκού σήμερα ικανοποιείται μέσω της ανακύκλωσης των προϊόντων που έχουν κάνει τον κύκλο τους.  Αλλά η βιομηχανία μας αντιμετωπίζει προκλήσεις σε έναν κόσμο παγκοσμιοποίησης, όπως για παράδειγμα έναν σκληρό ανταγωνισμό με χώρες χαμηλών περιβαλλοντικών και κοινωνικών στάνταρτς. Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και να χρηματοδοτήσουμε την συνεχή ευρωπαϊκή καινοτομία, το ευρωπαϊκό περιβάλλον ελέγχου θα πρέπει να μας επιτρέψει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε μια παγκόσμια αγορά». 
Και οι δυο καλεσμένοι της ΜΕΡ υπογράμμισαν τον υποστηρικτικό ρόλο που παίζει ο χαλκός στην διατήρηση των ευρωπαϊκών στόχων.  Ο Jacek Protasiewicz σχολίασε: «Οι ευρωπαϊκοί στόχοι των 20/20/20 δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς την αυξημένη χρήση προϊόντων χαλκού – για παράδειγμα στους ηλεκτρικούς κινητήρες, στους ανεμόμυλους ή στα ηλιακά πάνελ. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ευρωπαϊκή βιομηχανία χαλκού για να αναπτύξουμε τεχνολογικές καινοτομίες και να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που χρειάζεται να αναδιαμορφώσουμε την ισορροπία μεταξύ της ανταγωνιστικότητας και των ευρωπαϊκών κανόνων ελέγχου».      
Ο Piotr Borys προσέθεσε: «Ο τόπος καταγωγής μου, η Κάτω Σιλεσία στην νοτιοδυτική  Πολωνία, έχει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα χαλκού και απασχολεί 100.000 εργαζόμενους. Κάθε χρόνο, περίπου 550 χιλιάδες τόνοι χαλκού, 12% της ευρωπαϊκής ζήτησης, παράγονται στην περιοχή. Ο χαλκός είναι πολύτιμος για την Κάτω Σιλεσία, αλλά και για την Πολωνία γενικά. Τα προϊόντα του χαλκού είναι από τα εξαγόμενα προϊόντα της χώρας μου και επομένως πρωταρχικά για την οικονομική επιτυχία της Πολωνίας».        
Μετά το debate ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Χαλκός – Απαραίτητος για Όλους», στην οποία παραβρέθηκαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων και της βιομηχανίας χαλκού.                           
Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη έκδοση του «Μανιφέστο για μια Ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή  Βιομηχανία Χαλκού», καθώς και περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στη διεύθυνση:       www.essentialforeveryone.eu/manifesto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...