Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σπεύδουν να σώσουν τις βίλες τους σε Σαντορίνη και Μύκονο οι μεγαλοφειλέτες

Εκπνέει σήμερα, Τρίτη, η προθεσμία που παρείχε το υπουργείο Οικονομικών σε οφειλέτες του Δημοσίου με ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη για τη ρύθμιση των χρεών τους και σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών συνέταξε λίστα με ονόματα 990 φορολογουμένων οι οποίοι, ενώ χρωστούν στο δημόσιο 6,7 εκατ. ευρώ εμφανίζονται να κατέχουν ακίνητα αξίας 289 εκατ. ευρώ, μόνο σε Μύκονο και Σαντορίνη. Ο καθένας από τους ιδιοκτήτες εμφανίζεται να χρωστά πάνω από 590.000 ευρώ.

Οι οφειλέτες κλήθηκαν με επιστολές από το υπουργείο να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως τις 20 Ιουλίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης μέχρι και πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ήδη για το μεγαλύτερο μέρος των χρεών έχει ξεκινήσει διακανονισμός.

Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο ενεργοποιεί το ΣΔΟΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προς την κατεύθυνση διενέργειας εξονυχιστικών ελέγχων στα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του ΚΒΣ. Στόχος είναι οι ελεγκτές θα πρέπει να διενεργούν, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υποχρεωτικώς ελέγχους «ταμείου και αξιογράφων», οι οποίοι και θα προηγούνται των λοιπών ελεγκτικών επαληθεύσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», όπου διαπιστώνονται αρνητικές ή θετικές διαφορές (έλλειμμα ή πλεόνασμα), οι διαφορές αυτές, πέραν των λοιπών συνεπειών και ανεξαρτήτως της προέλευσής τους, θα προστίθενται ως διαφορές καθαρών κερδών και παράλληλα θα προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα του υπόχρεου, προκειμένου τα έσοδα αυτά να ληφθούν υπόψη για τον προσδιορισμό των φόρων, τελών και εισφορών στις λοιπές φορολογίες.

Τέλος, το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας τα στοιχεία από καταγγελίες πολιτών και τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων έχει θέσει στο επίκεντρο των ελέγχων μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς, γνωστούς καλλιτέχνες που εμφανίζουν στην εφορία εισοδήματα μικρότερα και από το μέσο όρο των εισοδημάτων που δηλώνουν οι μισθωτοί, σχεδιαστές μόδας με ατελιέ στο Κολωνάκι, τηλεπερσόνες, ξενοδοχεία και εργοστάσια που έχουν ενταχθεί σε επενδυτικά προγράμματα, ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων κατόχους offshore εταιρειών, κ.α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...