Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα δύο τρίτα των πιστωτών της Αργεντινής συμφώνησαν σε ρύθμιση του χρέους

Arco de Entrada Córdoba ArgentinaImage by mherrero via Flickr
 Η Αργεντινή πέτυχε τη συναίνεση του 70,2% των πιστωτών της για την προτεινόμενη εκ μέρους της ανταλλαγή των τίτλων τους με νέα κρατικά χρεόγραφα προκειμένου να ρυθμισθεί η διαφορά που έχει προκύψει από την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων της το 2001, προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε το οικείο υπουργείο Οικονομικών.

Το ποσοστό αυτό είναι ανώτερο από εκείνο που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Αμάδο Μπόουντου (66,4%) την προτεραία της επιχείρησης ανταλλαγής των κρατικών τίτλων, στις 22 Ιουνίου, και από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση (60%).

Η ανταλλαγή θα αφορά 18,3 δισ. δολ. (14,6 δισ. ευρώ) στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και 9 δισ. δολ. από συγκεντρωμένα επιτόκια από το 2005.

Η διαδικασία μεταφράζεται για τους πιστωτές στην έκπτωση σχεδόν του 50% της αρχικής τιμής των τίτλων που κατέχουν.

Η έκδοση των νέων κρατικών τίτλων θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου, τονίζεται σε χθεσινό ανακοινωθέν του υπουργείου Οικονομικών.

Η Αργεντινή πασχίζει να προσελκύσει το μέγιστο δυνατό ποσοστό των δανειστών της, που είχαν αρνηθεί την αναδιαπραγμάτευση του χρέους της, που είχε ξεκινήσει το 2005 ο τότε πρόεδρος Νέστορ Κίρτσνερ, σύζυγος της σημερινής προέδρου Κριστίνα Κίρτσνερ.

Τότε το Μπουένος Άιρες είχε αναδιαπραγματευθεί το 76,15% του προτεινόμενου ποσού, όμως οι πιστωτές που κατείχαν το υπόλοιπο 23,85% είχαν αρνηθεί την συναλλαγή.

Μετά τη νέα τούτη συναλλαγή, η χώρα θα έχει καταφέρει να αναδιαπραγματευθεί συνολικά το "92,4%" του χρέους του 2001, τόνισε ο Μπόουντου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...