Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΠ: Έξι στις δέκα επιχειρήσεις αναμένουν μείωση κύκλου εργασιών το 2011

Εξι στις δέκα επιχειρήσεις αναμένουν μείωση του κύκλου εργασιών τους, ενώ η ίδια απαισιοδοξία επικρατεί και όσον αφορά στα κέρδη των εταιρειών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ), Γ. Ζησιμάτος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σύμφωνα με τον κ. Ζησιμάτο, αρνητική είναι και η διάθεση των επιχειρηματιών για επενδύσεις, ενώ απαισιόδοξα είναι και τα μηνύματα για την απασχόληση.
«Το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στο στρατηγικότερο σημείο, για κέντρο διανομής εμπορευμάτων αλλά και τουρισμού κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου. Και ενώ το έχει αντιληφθεί η Cosco για την εισαγωγή και προώθηση των εμπορευμάτων από την ’πω ανατολή, δεν το έχουμε αντιληφθεί εμείς, ώστε να καρπωθούμε εμπορικά όλη αυτή την διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ζησιμάτος, σημειώνοντας ότι μετά την άρση του cabotage πρέπει το εμπόριο να αναλάβει δράσεις και να στοχεύσει στην κρουαζιέρα.
Τόνισε ακόμη πως «το σχέδιο για μέλλον σε μια μικρή χώρα, σαν την δική μας, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει το εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό-τουρισμό, που η μεταξύ τους συνεργασία θα αποδώσει άμεσα σημαντικά οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Ίσως η κρίση να μας ταρακουνήσει, αφυπνίσει και να μας διορθώσει πριν να είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...