Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζει τις αποφάσεις που περιορίζουν το βάρος του χρέους

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη απαιτούν  επιτέλους από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. μια ολοκληρωμένη στρατηγική.
Οικονομική διακυβέρνηση και εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται και  μια νέα ενδοευρωπαϊκή συμφωνία μεταξύ Νότου και Βορρά. Ο Νότος δέχεται τη δημοσιονομική πειθαρχία, τις αναγκαίες για την ανάπτυξή του διαρθρωτικές αλλαγές και τη μείωση του χρέους.
Ο Βορράς, από την πλευρά του, πρέπει να διευκολύνει την προσαρμογή και την ανταγωνιστικότητα όλων. Πρέπει να δεχθεί  ένα πιο ευέλικτο και ποιο  φθηνό ευρώ, που θα μας δώσει πίσω ένα μέρος της ανταγωνιστικότητάς μας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζει τις αποφάσεις που περιορίζουν το βάρος του χρέους μας, δηλαδή την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και την έκδοση του ευρωομόλογου.
 Αυτά όμως δεν πρέπει επ’ουδενί να αποτελέσουν άλλοθι για να επιστρέψουμε ως οικονομία και κοινωνία στη λογική και τις πρακτικές  του «ανήθικου» δανεισμού, στέλνοντας ξανά το λογαριασμό στις επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...